Vaskemontering

Montering af vaske

På de nedensåede afsnit kan man se forskølige løsninger på montering af vaske på bordpladerne. Hvordan en vask kan monteres er afhengig også af vaskens model.

Nedfældning

Nedfældning er den traditionelle måde at montere vaske på. Ved nedfældning monteres vasken i hullet således at flanchen ligger oven på overfladen.

Planlimning

Ved planlimning monteres vasken i hullet og er i plan med bordpladen. Der bliver en lille fuge mellem bordplade og vask, som bruges til at man nemt monterer vasken, og for at der skal være plads til lim eller fugemassen.

Underlimning

Ved underlimning monteres vasken nedefra og op af bordpladen. Udskæringen er lidt mindre end vasken, således at der er plads til lim. Inderkanten af udskæringen er synlig og poleret.

Halvopfræset

Som halvopfræset monteres vasken nedefra og op i en udfræsning på undersiden af bordpladen. Udfræsningen er på den halve tykkelse af bordpladen, den ene halvdel af kanten er synlig og poleret.

Nedenfor er der en sppecielt bygget vaske af samme materiale som bordpladen som har en kunstigt tykkelse, vasken er samlet i smig ved innerkanterne ved udskærringen.

Vi kan levere vaske som er fremstillet af sardpladerne samlet som på billedet, eller monteret under bordpladen således at udskeringen har synlige og polerede kanter. Vaskene kan fremstilles efter mål og indbygnings måde, med eller uden dobbelt bund og med eller uden loft-op ventil.