Velkommen til en verden af natursten…

GRAMAR ITALIANOS team af medarbejdere er altid parate til at imødekomme alle dine ønsker og hjælper dig gerne med at træffe det rigtige valg.

Virksomheden tilbyder support ved vejledning til optegning og valg af vaske og materialer.

Gramar Italiano servicerer altid sine kunder i henhold til ordreafgivelse, beskrivelser og reklamationer. Gramar Italiano står altid til rådighed for sine kunder med hensyn til yderligere information om materialer, import og levering.

Vedligeholdelse af granit og marmor:

 

Vedligeholdelse

For at få størst mulig glæde af naturstensprodukter er det vigtigt, at disse bliver behandlet korrekt.

Når du modtager dit produkt er det ubehandlet. Plader behandles først når de er fastmonteret. Efter montering vaskes produktet med alm. rent vand.

Når produktet er tørt, behandles det enten med bivoks (eller anden syrefri voks) eller  sæbespånsvand (eller kokossæbe). Man kan også anvende natursæbe til mætning af granit.

Det anbefales at bruge en ren og ufarvet klud. Man skal påføre rigeligt, og lade pladen suge i et par timer, hvorefter overskydende fedtstof fjernes med en ren klud. Til sidst skylles der efter med rentog lunkent vand.

Denne behandling skal foretages et par gange med nogle ugers mellemrum. Senere efter behov.

Bemærk:
Overdreven behandling eller mætning frarådes. Desuden frarådes behandling med flere forskellige produkter. Pas på med behandling i badeværelset – fliserne bliver mere glatte.

Daglig vedligeholdelse:

Det anbefales at bruge natursæbe, sæbespåner eller kokossæbe. Hvis der kommer kalkrester kan de fjernes med kalkfjerner eller lignende. Granit
tåler stort set alle rengøringsmidler. Bemærk dog, at brug af sulfo modvirker mætning af stenen. Forskellige afkalkningsmidler som klorin, sprit osv. må aldrig ligge længe på pladen, og de bør fjernes umiddelbart efter med en opvredet klud.

Granit er varmefast, men bør ikke udsættes for ekstremt høje varmegrader. Visse typer af sten kan tage mere varme end andre, men det anbefales at benytte en varmeplade som underlag.

Marmor er kalksten, den tåler ikke syre i nogen form, og der må derfor ikke benyttes sure/syreholdige rengøringsmidler (heller ikke eddike eller citronsaft) i forbindelse med rengøring. Derfor, hvis man spilder noget syreholdigt på en marmorplade, bør det vaskes af med det samme.

Underlag:

Alle underlag for natursten skal være plane og stabile og må ikke kunne nedbøjes ved naturlig belastning.

Samtidig kan det være nødvendigt med ekstra understøtning/opklodsning da naturstenplader ikke altid kan forventes at være helt plane på
undersiden.